Article

Lahad Datu – Serangan Penggodam Pada Laman Web Malaysia

Samada kebetulan atau tidak, boleh dikatakan semenjak isu berkaitan pencerobohan Lahad Datu di Sabah, banyak pula laman web milik Malaysia telah digodam. Senarai laman yang telah digodam boleh dilihat di laman Zone-H. Ini adalah antara laman web Malaysia yang terlibat:

zone-h

 

Bagi yang dah kena, di harap pihak Admin dapat melaksanakan tindakan pengukuhan. Bagi yang belum, sila lah patch kan anda punya server ye. Jangan lupa tengok kat apps sekali. Kebanyakan kelemahan tu datang dari apps yang lemah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s